Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27

Thread: Ulcerate - The Destroyers of All

  1. #16

    Default

    μεταλ μου μοιάζει όσο άφορα την μορφολογία και σε έναν βαθμό το αισθητικό και ας μην μ'αρέσει απαραίτητα. Δεν είναι μέταλ φτιαγμένο για μένα, αλλά υπάρχει και τέτοιο, ναι; Δίκαση, παλμ μιούτ, ριφφ-σύνθεση γραμμική, έφεση στην δυσαρμονία, πυκνό παίξιμο, αρκουδιάρικα φωνητικά. Και το εξώφυλλο μοβόρικο φαίνεται και οι στίχοι για γνωστά heavy metal υπαρξιστικά λένε

    The primeval genesis
    Etched into forgotten flesh
    In darkness, oblivious, we exist to no avail

    To no avail
    To never unearth

    The insipid with their deadpan stare
    Long for worth in dying oceans
    To never unearth

    By the scorn of weakness
    Lay me to rest
    ανάλογα έχει μέσα και στο De Mysteriis ας πούμε.

    Άμα άκουγες HM μέχρι το '86 αυστηρά ας πούμε να καταλάβαινα, αλλά παρακολουθείς πχ σύγχρονο black metal, τι διάφορα έχει;


    edit: α λέω ότι δεν λες ότι είναι μέταλ επειδή έφερες ως αντίθετο το 'το φόρουμ είναι μεταλλικό'. Αν τα δυο δεν συνδέονται άκυρο, αλλά τότε γιατί εισάγεται στην συζήτηση το πόσο μεταλλικό είναι το φόρουμ αν όχι για να υπονοηθεί το ότι "οι μεταλλαδες δεν θα γουστάρουν ulcerate";

  2. #17
    To Defend Our Steel Ra Pariah's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    5,907

    Default

    Ρε συ, δεν είπα κάπου ότι δεν είναι metal! Αυτό προσπάθησα να σου εξηγήσω πριν (δεν θα το 'κανα καλά μάλλον! ). Blackened death metal είναι. Τα σχόλια μου πηγαίνουν στον τρόπο που συνθέτουν, στην παραγωγή ίσως, στην άχαρη φωνή κ.λπ.
    ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
    LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!


  3. #18

    Default

    α οκ δική μου παρανόηση, μάλλον κάπου μπερδεύτηκα με τα σχόλια για τα αμέταλλα κουρέματα κτλ.

  4. #19
    catholic choir junkie SvH's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Athens
    Posts
    103

    Default

    Το κακό με αυτού του είδους τις μπάντες είναι οτι αφιερώνονται περισσότερο στα τεχνικά μέρη των DSO , και αυτά αναπαράγουν. Η αύρα λείπει , και χωρίς την αύρα δεν πείθεις. Το μέγα ζήτημα είναι ποιος θέλει να "πειστεί" και ποιος οχι γιατί για youtube-relapse group είναι αρκετά καλοι. Πολλα συν στον καρχαρτ για τους Subvertio Deus , αν και εκείνοι εδωσαν περισσότερη σημασία στο feeling απο όσο στο τεχνικό μέρος , παραπάνω απο όσο θα ηθελα.

  5. #20
    Senior Member babality's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Βηθλεεμ
    Posts
    2,595

    Default

    Quote Originally Posted by carheart View Post
    Όπως σωστά αναφέρθηκε, οι Ulcerate υπήρξαν ξεκάθαρα μια Relapse-μπάντα, που όπως και κάποιες άλλες τέτοιες μπάντες ενδιαφέρονταν ιδιαιτέρως για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μουσικής τους. Και υπάρχει μια υπολογίσιμη ομάδα metal ακροατών που ερεθίζονται με το progressive του πράγματος, που σε μια συζήτηση περί νορβηγικού bm το μόνο που θα λένε είναι πόση κιθάρα ξέρει ο Snorre ή ο Vicotnik, και πόσα ανάποδα σκελετωμένα γυρίσματα κάνει ο Hellhammer. Αγαπάνε τους Origin γιατι διάβασαν πως έφτιαξαν μια νέα τεχνική που είναι σαν τρίκαση, σε πρώτη ευκαιρία θα σου λένε πως οι death metal drummers θα μπορούσαν να παίζουν σε jazz μπάντες, θα πάνε σε auditions των Dream Theater για θέση drummer (ooops!), θα ενσωματώσουν στο death metal οτιδήποτε μπορέσουν για να το κάνουν μεγαλεπίβολο, μεγάλο και τρανό, ψαγμένο και ιδιαίτερο. Και οκ, οι Morbid Angel το έκαναν καλά, οι Nile το έκαναν (για κάποιον καιρό) καλά, δεν γίνεται να το κάνουν καλά όλοι όμως. Καλώς ή κακώς, ένα hot όνομα ψαγμενιάς στους καιρούς που ζούμε, είναι οι Deathspell Omega, οι οποίοι όμως είναι ένα Τεράστιο συγκρότημα για λόγους που έχουν αναφερθεί και αναλυθεί εκτενώς σε παλαιότερα θρεντς του παρόντος σαμπφόρο. Από την πρώτη στιγμή έτρεμα πως όλη η κοινότητα των -τελικά progressive metal- ακραίων θα έτρεχε να ακολουθήσει στα τυφλά αυτόν τον ήχο επειδή αυτός ο ήχος έχει αγοραστικό κοινό. Πως λέγαμε παλιά "αυτό έχει burzum/mayhem/thorns riff", τώρα λέμε "αυτό είναι ντεθσπελιά", κατά το "μπρουταλιά". Οι Ulcerate είναι μια από αυτές τις ultra υπερτεχνικές μπάντες που γοητεύτηκαν (θα δεχτώ πως δεν μυρίστηκαν φράγκο και απλά λάτρεψαν τον ήχο) από τους DSO και είπαν να πετάξουν τέτοια στοιχεία στο υπερπαλαβό παρανοϊκό τρελοντεθμέταλ τους. Αρκεί αυτό για να τους μνημονεύουμε πρώτους πρώτους στο underground; Μπόρεσαν να πλησιάσουν κάπως το feeling των DSO; Απέχουν έτη φωτός πάρα ταύτα από τις μέσες υπερτεχνικές brutal death metal μπάντες; Εγώ λέω τρία αδιαπραγμάτευτα όχι στη σειρά, και άμα θέλω ανθρώπους να παίζουν σαν DSO και να ξέρουν στα αλήθεια τι κάνουν, βάζω τους Subvertio Deus που είναι μια φοβερή τέτοια περίπτωση, και είναι και bm ως το κόκκαλο
    λοιπον για ξεκινημα να χρησιμοποιησουμε λιγη ιστορια. Το 2003 οι Bloodwreath λοιπον (ακα Ulcerate) εβγαλαν το ντεμακι τους Τhe coming of Genocide οπου η μουσικη αν παρατηρησετε λιγο καλυτερα δεν εχει αλλαξει. Ειναι το υφος τους αυτο παιδια και οι ντεθσπελ τοτε αρχιζαν και πιαναν το νοημα. Μετα αρχισε η φαση με τους ντεθσπελ και τις υπερδισκαρες. Οι Nile ναι παιξανε κατι καλο μεχρι τον 3ο δισκο? Οι Origin ειναι μια υπερspace ξερη brutal death περιπτωση με τεχνικες και παραγωγες και ταχυτητες να πιανουν Guinness record καθως και μερικα γαμηστερα ριφς εδω κι εκει. Ulcerate που ουτε οι ιδιοι δεν τους ηξεραν παιζανε αυτο το σκοταδενιο death metal πραγμα απο την αρχη τους. Μερικως αλλαξε η παραγωγη (ευτυχως) και μερικως αλλαξε και η ροη των κομματιων τους στους καιρους που ακολουθησαν. Δεν θελει ομως προσπαθεια για να καταλαβουμε απο το 1ο τους κιολας εμβρυο οτι οι τυποι δεν ηταν η κλασικη ultra death μπαντα που θα βγει να σπασει τα ρεκορ. Απο την αλλη θα δεχτω δυο τρια-πραματα. Καταλαβαινω οτι καποιους ξενιζει η death metal παραγωγη και το death metal drumming αλλα και η φωνη.
    Τα τυμπανα ειναι τεχνικα και η φωνη brutal, οποτε ειναι δυσκολο να δεχτεις τετοια μουσικη με αυτα να συνοδευουν. Ομως τα ριφς? Που απο παλια κυμαινονταν σ'αυτο το υφος? Δεν ειδα ποτε κατι υπερτεχνικο στη μουσικη τους περα του ντραμινγκ. Και παλι αυτο ειναι ξεχωριστο. Σε καποιους το μακελειο στα τυμπανα και τη φωνη ενω ακους "deathspell" ριφς ακουγεται κακο, αντιγραφικο, wannabe ψαγμενο, ατοπο, χωρις συναισθημα. Δεν ειναι ομως ετσι γιατι ακροατες απο ακροατες αλλαζουν. Επισης για το κλεισιμο, το Fas ας πουμε μου φερνει στο νου οτι ισως και οι Ντεθσπελ να αρπαξανε κατι απο death metal και βαβουροτεχνικουρα. Αμφιδρομη μουσικη μεσω ειδων. Αυτο βλεπω να γινεται χρονια, αυτο βλεπω και τωρα.

    Subvertio τσιμπισα με ειδικη χαρα γιατι ειχα διαβασει εδω οτι ειναι αξιοπρεπεστατοι ντεθσπελαδες. Αυτο που ειδα ηταν μια προσπαθεια να βγει αυτο χωρις καμια απολυτως επιτυχια αλλα και αντιγραφη ειδικα στο συναισθημα των ντεθσπελ. Κατα τη γνωμη μου αυτοι θα επρεπε να "κατηγορηθουν" για αντιγραφη και μαλιστα στεγνη. Μη μιλησουμε φυσικα για σκουπιδια παραγωγες που κρινοντε "συναισθηματικες" κι εχει σαπισει τ'αρχιδι μου κατα καιρους ε...

    Τελος: Οι Morbid Angel ειναι οι Morbid Angel και εκει τελειωνουν ολα οσον αφορα τους Morbid Angel. Ειναι μοναδικοι οπως κανεις αλλος αλλα και παλιοι.
    Ακουστε το Mammal απο Altar Of Plagues.
    Μην ξεχνάς το 3ο γράμμα...

  6. #21
    Senior Member Xstroyer's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    143

    Default

    Quote Originally Posted by babality View Post
    Τελος: Οι Morbid Angel ειναι οι Morbid Angel και εκει τελειωνουν ολα οσον αφορα τους Morbid Angel. Ειναι μοναδικοι οπως κανεις αλλος αλλα και παλιοι.
    http://youtu.be/7aivCrKtHGE =

  7. #22
    MAS PSEKAZOUN Leech's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    μηδέν
    Posts
    5,033

    Default

    ^ μην προτρέχεις, έχουμε πολλά να πούμε για το καινούριο ΜΑ όταν με το καλό (?) το ακούσουμε ολόκληρο, εστιάστε εδώ στους Ulcerate, η αλήθεια είναι ότι έχω ψηθεί να το ακούσω.

  8. #23
    MAS PSEKAZOUN Leech's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    μηδέν
    Posts
    5,033

    Default

    Ωραία, αφού το άκουσα κάμποσο εδώ και περίπου δυο μέρες, να πω πως η αλήθεια είναι μάλλον κάπου στη μέση.

    Δεν ξέρω τι κάνανε στα παλιά τους, με βάση αυτό εδώ βλέπω ότι οι τύποι πάνε να κάνουν κάτι ψιλονέο στη φάση τους, δηλαδή να πάρουν το επιβλητικό death metal της Morbid Angel/Nile/Βehemoth σχολής και να το ανανεώσουν μέσω της DSO οδού. Όλα καλά ως εδώ, κι εγώ μαζί σας, αλλά οι τύποι παίρνουν τον κλινικό/πριμαριστό κιθαριστικό ήχο των DSO και τον τραβάνε στα άκρα, οι κιθάρες παίζουν έτσι σχεδόν καθ'όλη τη διάρκεια του δίσκου για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα (φαντάζομαι).
    Το πρόβλημα για μένα είναι ότι αυτή η ατμόσφαιρα δεν οδηγεί κάπου, δεν κορυφώνει, απλά αιωρείται. Σε αυτό συμβάλλει η σχεδόν πλήρης απουσία death metal riffing, ζήτημα να υπάρχουν 3-4 διάσπαρτα death metal riffs θαμμένα σε όλο το δίσκο.
    Το άλμπουμ είναι εντυπωσιακό, αλλά του λείπει κάτι. Θέλει να ακουστεί επιβλητικό/ατμοσφαιρικό, αλλά εν τέλει με αυτό το (σχεδόν) ασταμάτητο τρτρτρπρπρτρτρτρτρτστστσπρπρτστστκτκτκπρπρπρ στα τύμπανα χάνει, κάπου όλο αυτό το πράμα έπρεπε να "σπάει" με κάτι τυμπανιστικά πιο minimal, με κάνα ultra-heavy σημείο, δεν ξέρω, κάτι. Τα φωνητικά δε με χαλάσανε παντως, μια χαρά είναι.

    Καταλαβαίνω γιατί άρεσε σε όσους άρεσε, καταλαβαίνω και γιατί δεν άρεσε σε όσους δεν άρεσε, εγώ είμαι κάπου στη μέση, και παίρνω αυτό που είπε ο ταρίφας σε κάποια φάση, λογικά το επόμενό τους θα είναι όπως πρέπει.

  9. #24

    Default

    Αρχικά είχα την αρνητική στάση του carheart απέναντι στους Ucerate. Σε αυτό όμως με είχε οδηγήσει απλά ο θυμός, μιας και τους Νεοζηλανδούς μου τους πρότειναν με φανατισμό κάποιοι που δεν ακούνε όσο θα έπρεπε Deathspell Omega. Αφού ξεπέρασα την αρχική ενόχληση άρχισα ν’ ακούω προσεκτικά το album μέχρι που με πήρε με το μέρος του. Αν και πολλές φορές το έχω περιγράψει ως Death Metal κόπια των Deathspell φτάνω σε σημείο να βλέπω μέσα του στοιχεία προσωπικότητας, βέβαια αυτά μπορεί να πηγαίνουν και μαζί. Αν και τα τεχνικά κόλπα είναι το αρχικό στοιχείο που με κέρδισε έχω την εντύπωση πως αυτό που με σκλαβώσε είναι η ατμόσφαιρα. Ο Leech λέει
    Quote Originally Posted by Leech View Post
    Το πρόβλημα για μένα είναι ότι αυτή η ατμόσφαιρα δεν οδηγεί κάπου, δεν κορυφώνει, απλά αιωρείται.
    και συμφωνώ ακριβώς αλλά εμένα αυτό είναι που μου αρέσει εδώ, ειδικά οι κιθάρες που κάνουν βόλτα στο απαράλλακτο τίποτε του απείρου. Συνεπώς, δεν το βλέπω αυτό ως πρόβλημα αλλά ως τρόπο έκφρασης. Οι Deathspell Omega άλλωστε αυτό που κάνουν έχει μεγαλύτερη ένταση και φτάνει σε άλλες σφαίρες οπότε από τους Ucerate μπορούμε να λάβουμε όσα μπορεί να λάβει ο οπαδός των Virus από τους Yurei (και εκεί αρχικά είχα στραβώσει και μετά ίσιωσα).
    ¨...καὶ νῦν τὸ κατέχον οἴδατε, εἰς τὸ ἀποκαλυφθῆναι αὐτὸν ἐν τῷ ἑαυτοῦ καιρῷ, τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται...¨(Προς Θεσσαλονικείς Β, παρ2 στ.6-12)

    http://panplunderer.wordpress.com/

  10. #25
    cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    I'm almost home.
    Posts
    5,871

    Default

    Ulcerate καλέ
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

    I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

    Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.



  11. #26
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    3

    Default

    Τους Ulcerate μου τους σύστησε ένας φίλος πρόσφατα και μπορώ να πω ότι έχω ψιλοκολλήσει. Σε αυτόν τον δίσκο με εντυπωσίασε ο συνδυασμός "βάρβαρης" τεχνικής και ατμόσφαιρας. Δεν ξέρω αν τον έχω μελετήσει αρκετά αλλά μένω με την εντύπωση ότι ακούω κάτι ξεχωριστό.

  12. #27
    MAS PSEKAZOUN Leech's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    μηδέν
    Posts
    5,033

    Default

    Quote Originally Posted by carheart View Post
    Όπως σωστά αναφέρθηκε, οι Ulcerate υπήρξαν ξεκάθαρα μια Relapse-μπάντα,

    Relapse Records has announced the signing of New Zealand progressive death metallers ULCERATE. The band will enter the studio in the fall of 2012 to begin recording its next album.

Similar Threads

  1. Replies: 36
    Last Post: 11-11-2012, 21:37

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •