Count Raven - Mammons War
I Hate Records, 2009



1. The Poltergeist
2. Scream
3. Nashira
4. The Entity
5. Mammons War
6. A Lifetime
7. To Kill a Child
8. To Love, Wherever You Are
9. Magic Is...
10. Seven Days
11. Increasing Deserts


Νέα δουλειά για τους Σουηδούς doomστερς μετά από πολύ καιρό. 13 χρόνια συγκεκριμένα, και αφού στο ενδιάμεσο είχαν διαλύσει για κάμποσο καιρό. Αν και από εκείνο το σχήμα έχει απομείνει μόνο ο κιθαρίστας – τραγουδιστής Dan "Fodde" Fondelius, η μουσική ακούγεται σαν να μην έχει περάσει και τόσο πολύς καιρός από το “Messiah of Confusion” του 1996.

Με 2 νέους μουσικούς, που κάνουν άψογα τη δουλειά τους, ο αγαπητός Fodde κάνει για άλλη μία φορά αυτό που ξέρει να κάνει αρκετά καλά εδώ και πολλά χρόνια τώρα, δηλαδή να παραδίδει μαθήματα ατόφιου sabbathικού doom. Και επίσης, να ακούγεται για άλλη μία φορά καλύτερος και από τον Ozzy. Όποιος έχει ακούσει το “Messiah... ” ή το “High on Infinity” του 1994 καταλαβαίνει τι εννοώ.

Ο δίσκος, παρόλη τη σχετικά μεγάλη του διάρκεια (68 λεπτά) κυλάει πολύ ωραία και δεν κουράζει ούτε λεπτό. Έχει ακόμα αρκετή ποικιλία στις συνθέσεις και στις ταχύτητες. Από το εναρκτήριο γρήγορο “The Poltergeist” σε πιο αργά, σε mid tempo, στο ομώνυμο, όπου ακούμε μόνο τη φωνή του Dan υπό τους ήχους πλήκτρων (λειτούργησε τέλεια ώς intro της συναυλίας τους), στα μεγάλα σε διάρκεια “A Lifetime” και “To Kill a Child”, στο ακουστικό “To Love, Wherever You Are”. Πολύ καλή και ολοκληρωμένη δουλειά. Φαντάζομαι οι φίλοι της μπάντας θα το έχουν ήδη ακούσει, οι λοιποί φίλοι του sabbathικού doom ας του ρίξουν μερικές ακροάσεις. Εμένα πάντως με κέρδισε.