Λοιπόν. Χτες το βράδυ τσέκαρα στο x-box live (TAKE THAT, YOU PC!!) πως κυκλοφόρησε το επίσημο demo του Batman.

Το κατέβασα όσο πιο γρήγορα μπορούσα (έπαιζα Multi SF4 ) και ξεκίνησα...

Αν πω ότι είναι υπέροχο θα είναι προφανώς fanboyism και ΠΟΡΩΣΗ, όχι, ΠΟΡΩΣΗ (caps lock, unleash the fury κλπ κλπ), της πρώτης επαφής με το παιχνίδι αυτό.

Τα γραφικά είναι ουσιαστικά....δε ξέρω, έχω χάσει την μπάλα πλέον. Κάποτε είχαμε 2 μηχανές το κέρατό μου. Quake και Unreal. Πλέον έχουμε γύρω στις 400 να ανακυκλώνονται. Τέσπα, τα γραφικά είναι εξωγήινα. Σκεφτείτε Gears of War meets Assassin's Creed. Οκ, το demo είναι ουσιαστικά 10 λεπτά gameplay tops μαζί με 2-3 βίντεα. Θα σταθώ στα 4 σημαντικότερα, για μένα, σημεία.

1) Αν και δε φαίνεται πολύ στο demo, η βία και τα fatality-like, bullet-time, spine-shattering combos του Μπρους μάλλον θα γίνουν κομματάκι repetitive μέσα στο κανονικό παιχνίδι. Ηowever, η μηχανή του ξύλου είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. ΤΑΚΕ ΜΥ WORD for it please, δεν έχω ξαναδεί πιο fluid κίνηση σε ξύλο ποτέ μου και παίζω beat-em ups κάθε πιθανού scrolling από εποχή end zone.

2) Δεν έχει ΙΧΝΟΣ αίματος. Οκ, ο Batman δε σκοτώνει, το ξέρουμε, το περιμέναμε. Αλλά ρε φίλε φεύγουν γόνατα σε πρόσωπα και αγκώνες σε σαγόνια, δείξε λίγο αιματάκι. Μόνο όταν σε πυροβολούν αναβοσβήνει κόκκινη η οθόνη και ΙΣΩΣ πιτσιλιέσαι.

3) I'm Batman. Το περίμενα, αλλά ΔΕ το περίμενα ΤΟΣΟ υπέροχο. ΕΙΣΑΙ ρε γαμώτο ο τρόμος που πετά τη νύχτα. Έχει ειδικό γαμημένο Mode για να βλέπεις τους χτύπους της καρδιάς τους και πόσο φοβισμένοι είναι. Τους βλέπεις να τρομάζουν και να πυροβολούν στα τυφλά ή, και εδώ έλιωσα στο γέλιο, ο ένας τον άλλο!! Sow fear in them, BUTT...εεεερρρρρ...Batman!!

4) Aτμόσφαιρα. Ναι, αυτό είναι το Αρκαμ. Έχει προβληματάκια, δε λέω, αλλά νοιώθεις την παράνοια σε κάθε σου βήμα.

Αντε να βγει το full game, ήδη ξεκίνησα να τρώω τα νύχια μου. Αν θέλετε, κάνω πιο In-depth ανάλυση του demo.

EDIT γιατί ξέχασα:

Αν και το ανέφερα πιο πάνω, το παιχνίδι έχει ΒΙΑ. Τη νοιώθεις, τη βλέπεις. Μπορεί ο φίλος μας να μη τους σκοτώνει, αλλά αμφιβάλω αν το 40-50% του συνόλου τους θα ξαναπαίξουν μπάλα ποτέ τους... Έχει όπως προείπα και bullet-time στα κρίσιμα "μπινελίκια" ώστε να μπορείς να μουρμουρίσεις με τρόμο "Ω ρε πούστη τι του έχωσε" και να νοιώσεις αυτή τη ζεστασιά που μόνο ένας ιπτάμενος αγκώνας στο κούτελο μπορεί να προσφέρει. Στοίχημα ότι οι προγραμματιστές πήραν full motion capture τον Tony Jaa, παίζει κανείς άλλος να μη τα κάνει αυτά τα πράγματα. Μπουκέτα σε σβέρκους, γόνατα στη μέση και κράκ σπονδυλικής στήλης, ΥΠΕΡΟΧΑ καθημερινά αγαπημένα πράγματα.