01. Magick Valley
02. Oddweird
03. Mooncalf
04. Oolong oolong
05. Yum yum tree
06. Plant music
07. Nakuru
08. San pedro

Λοιπόν πήρα το δίσκο μέσα στο Σ/Κ. Δεν μου το επέτρεπαν ακριβώς τα οικονομικά μου αλλά δεν το πολυσκέφτηκα.

Τρεις ακροάσεις μέχρι στιγμής μου δείχνουν πως ο εντ κατάλαβε πως κάπως υπερφόρτωσε τα προηγούμενα. Και εξηγούμαι :

Καθότι τα σπαιραλς & δε φλορ είναι συμπαθείς δίσκοι, η όλη φάση έχασε κατά πολύ την οργανικότητα της. Βέβαια και απ'τον νέο δίσκο μονάχα τρία κομμάτια έχουν κανονικό ρυθμ σέκσιον, αλλά οι συνθέσεις αναπνέουν καθώς φαίνονται να χτίζονται γύρω από ένα θέμα παρά να γεμίζουμε ψυχεδέλειες, μπλιμπλίκια, τσρστσ τσρτσ και τέτοια.

Συνολικά μοιάζει με missing link μεταξώ του hidden step & spirals αν δεχτούμε πως στον μικρόκοσμο των ozric υπάρχουν αλλαγές από δίσκο σε δίσκο.

Πάει ωραία πάντως, ότι πρέπει για μαστούρες μέσα στο καλοκαιράκι και πείτε με κάνγκουρα, τους αγαπάω τους όζρικς.

(τελικά το ρηγιούνιον που ευλογηθήκαμε να δουμε ζωντανά με merv και joie δεν ευδοκίμησε αν και βοήθησαν σε κάποια τρακς. οι ήτ στάτικ έβγαλαν και δίσκο περύσι αν θυμάμαι!)
Λοιπόν αυτά και προσθέτω ακόμα πως σε μερικά σημεία νιώθουμε ένα εκπληκτικό πισωγύρισμα στους πρώτους δίσκους καθώς και σε κασσετικές εποχές (βλ. ερπσονγκς). Δλδ mooncalf, yum yum tree (κάτι από ηλεκτρονικά του pungent effulgent) μου προκαλούν τέλεια vibes ήδη.
Ο εντ μπορεί να έχει υποπέσει σε λούπα επανάληψης, αλλά παραμένει μαέστρος στο θέμα ενορχήστρωσης. Συνολικά έχουμε να κάνουμε με τον καλύτερο όζρικς δίσκο εδώ και μπόλικα χρόνια.