τρέλανέ μας ρε Ζοτς!

από goalday.gr


«Όρμα, Τόνι...»
Λένε ότι δεν υπάρχουν πια μυστικά ανάμεσα στις ομάδες. Οτι -λίγο ως πολύ- η μία ομάδα γνωρίζει την άλλη. Ομως, όλοι έχουν να λένε για το «σατανικό μυαλό» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για την προπονητική του ευφυϊα που φτάνει καμιά φορά στα όρια της... διαστροφής, όπως -περίτρανα- αποδείχθηκε και στο φάιναλ φορ της Μπολόνια του 2002.

Κάνοντας λοιπόν μια «σύγκριση» ανάμεσα στην Μπολόνια του 2002 και στην... Αθήνα του 2007, ο «νέος» Λάζαρος Παπαδόπουλος (που είχε πάρει... αμπάριζα τους αντιπάλους του στο «Παλαμαλάγκουτι») ακούει στο εξής όνομα: Τόνι Ντελκ!

Ναι, είναι ο ίδιος παίκτης που «μετατέθηκε» μόνο στην Ευρωλίγκα. Είναι ο ίδιος που βρέθηκε στα πρόθυρα αντικατάστασης. Ομως, τα πράγματα έχουν αλλάξει, το κίνητρο του παίκτη στα δύο -τελευταία- παιχνίδια που του απομένουν με την «πράσινη» φανέλα είναι υψηλό.

Ο δε Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι «μάστορας» στο να «παίρνει» ό,τι περισσότερο από κάθε παίκτη του στα κρίσιμα ματς, καθώς γνωρίζει ότι ΟΛΟΥΣ τους έχει ανάγκη... Στις τελευταίες προπονήσεις (όπου, ας μη γελιόμαστε, ο Ζοτς προετοιμάζει την Ταού) ο Αμερικάνος έχει σημαντικό και ξεκάθαρο ρόλο, η απόδοσή του είναι εκπληκτική και πλέον «δουλεύονται» κάποια συστήματα ΜΟΝΟ για τον ίδιο!

Κατά μια πληροφορία, τα συστήματα αυτά αποτελούν μια παραλλαγή εκείνων που είχε χρησιμοποιήσει (για τον Ντελκ) ο Ρικ Πιτίνο στον τελικό του κολεγιακού το 1996... Τότε, ο Τόνι Ντελκ είχε σημειώσει 7/8 τρίποντα, 23 πόντους συνολικά και είχε οδηγήσει το Κεντάκι στην κατάκτηση του τίτλου, ενώ ο ίδιος ήταν MVP των τελικών... Λέτε να δούμε το Ντελκ σαν «όπλο» του Ομπράντοβιτς στο φάιναλ φορ;