Unearthly Trance - In the Red (2004, Rise Above)



1. penta(grams) - http://www.stonerrock.com/jukebox/Un...nta(grams).mp3
2. it is the never and forever that you fear
3. in the red
4. possession in poverty
5. turning piss into gold
6. deathothic

Ήμουν από τους τυχερούς που γράφτηκαν πριν 4 χρόνια περίπου στο singles club της Southern Lord και μεταξύ άλλων έπεσε στα χέρια μου το πρώτο 7" των Unearthly Trance. Έκτοτε δεν έχω χάσει κυκλοφορία τους (+ τα demos αλλά και το black metal side project ονόματι Thralldom), χωρίς να απογοητευτώ ούτε μια φορά.

Στον νέο δίσκο τους, οι UT έχουν ξεφύγει πια απο τα αρχικά δεδομένα τους, αποτελώντας πια μια απο τις κορυφαίες μπάντες του ακραίου doom, ξεπερνώντας πολύ μεγαλύτερα ονόματα του είδους (βλ. Electric Wizard ). O ήχος τους έχει γίνει λίγο πιο προσιτός () και από το σκοτεινό κράμα black/sludge που έπαιζαν στο "Season of Seance, Science of Silence" έχουν ανεβάσει μισή ταχύτητα, με πιο punk διάθεση. Μην την πατήσει κανείς όμως και νομίζει ότι είναι άλλη_μια_στονεριά

Μιλάμε για 6 κομματάρες μεγάλης διάρκειας (από 5 ως 9 λεπτά) με συνεχόμενες αλλαγές ρυθμών, αργόσυρτα riffs, τα γνωστά οδυνηρά, sludge φωνητικά και ψυχεδελικούς στίχους αποκλειστικά για άρρωστους που έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον Κο Lu Cifer. Γενικώς μια σαπίλα στην ατμόσφαιρα που τώρα τελευταία είναι στα πάνω της φαίνεται. Δεν χρειάζεται να γράψω περισσότερα για ένα τέτοιο έργο. Το noise/doom του deathothic στο τέλος πχ αρκεί σαν γεύση δεν ενδείκνυται για πολλές και απρόσεχτες ακροάσεις.

Στα + του δίσκου, η γαμάτη παραγωγή του Sanford Parker, που ούτως ή αλλως το κατέχει το άθλημα (βλέπε BURIED AT SEA).

IN DRUGS WE TRUST

http://www.unearthlytrance.com

Kingdom κλπ, σπεύσατε