Το λοιπόν αγαπητοί συν-φορουμίτες. Θέλω να φτιάξω ένα πισί. Ένα πισί που να παίζει παιχνίδια και να μπορώ να ΣΕΡΦΑΡΩ στα ίντερνετς και να πηγαίνει σφαίρα.

Αυτή τη στιγμή, έχω ένα Intel Core Duo2 E7400 2.80 GHz με 4 GB μνήμης και την κάρτα γραφικών την NVidia Ge Force GTX280. Μέχρι προσφάτως έπαιζα αρκετά βαριά παιχνίδια (για την ηλικία του πισί) όπως Space Marine, Dead Space 3, Dawn of War II: Retribution κλπ. Προσφάτως, άρχισε να μου κάνει ταρζανιές. Έχει μαζέψει αρκετή σκόνη, το έβαλα κάτω και το ρούφηξα με την σκούπα, αλλά εδώ στην Αγγλία δεν μπορείς να πάς κάπου να το φυσίξεις (στην Ελλάδα είχε ο καλός μπαμπάς μου κομπρεσέρ και το φυσούσα εκεί).

Ξέρω, ότι τίποτα απο τα παραπάνω δεν είναι salvageable. Πρέπει να αλλαχτεί μητρική, CPU, RAM, VGA adapter. Τι παίρνουμε όμως (εκτός απο τα βουνά) που να είναι αξιόλογο και να μην μας πιάσουν το κωλί? Έχω σχεδόν 2 τέρρα χώρο αποθήκευσης, οπότε σκληρούς δεν θέμε. Πιθανότατα να χρειαστούμε κουτί, γιατί το παρόν δεν θα αντέχει την κατανάλωση (ή απλά ένα τροφοδοτικό). Κρατήστε στο μυαλό σας, ότι μάλλον θα ξεκινήσω (αν βγεί τελικά και δεν πεθάνει) το online Warhammer 40k: Eternal Crusade, οπότε, μιλάμε για βαριά γραφικά. Γιά δώστε κάνα φώς γιατί έχω μείνει αιώνες πίσω.

Edit:

Ακόμα δεν έχουμε κάποιο πλαφόν, οπότε σκεφτείτε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ και λογικά. Υπολογίζω γύρω στο 350άρι-500άρι (λίρες).