Results 1 to 15 of 178

Thread: Ναι, είσαι μισογύνης

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #11

    Default

    Πολύ σωστό και καθόλου υπερβολή αυτό που λέει ο σαμπρέλας, μιλάμε για μία λέξη που εμπεριέχει όλη το μίσος (και τη μέθοδο κιόλας, το dehumanization-αυτό όντως δεν έχει καλή μετάφραση στα ελληνικά ) του φασισμού μέσα. Ωραίο ποστ και από ικόνοκλαστ, χαίρομαι που μας βλέπω να ωριμάζουμε μετά από χρόνια (ο φθόγγον είμαι να το ξαναπώ, 2 κλικ να κάνατε στο προφιλ θα το 'χατε δει) ιδιαίτερα όταν σε τέτοιες συζητήσεις παλιά επικρατούσε πολύ διαφορετικό κλίμα, να το πούμε έτσι.

    Γενικά έχω την εντύπωση πως η ελαφρότητα που αντιμετωπίζουμε αυτά τα θέματα έχει να κάνει με την acta non verba λογική, με την οποία υποτίθεται ότι τα λόγια δεν έχουν και τόση σημασία και πρέπει να σκληρύνεις και να μη σε ενοχλεί τίποτα. Πέρα από το ότι δεν μπορούν όλοι να το κάνουν αυτό, δεν σημαίνει ότι και αυτοί που το κάνουν νιώθουν καλά με αυτό. Στο τέλος ευνοεί τους λίγους και τους ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΥΣ, για αυτό είναι μία κλασική δεξιά άποψη, βλέπε επιχειρήματα κατά του "political correctness" (δηλαδή πλέον πρακτικά των κινημάτων της ισότητας)

    Spoiler


    Στο τέλος αυτό που είναι το pc (που ξεκίνησε ειρωνικά από την ίδια την αριστερά, πριν το υιοθετήσουν οι συντηρητικοί για να αντεπιτεθούν στην θεωρητική κυριαρχία του liberalism, πριν το ξανα-υιοθετήσει η αριστερά στη φάση "ναι, και τι έγινε?") είναι απλά η πολιτική έκδοση του να-μην-είσαι-μαλάκας. Η διαφορά είναι βέβαια ότι δεν είναι καθόλου απλό το να μην είσαι, ιδιαίτερα στα έμφυλα, φυλετικά κλπ ζητήματα καθώς το μυαλό μας είναι φτιαγμένο να λειτουργεί με απλοϊκές κατηγορίες και άρα τσουβαλιάσματα.

    Επίσης αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι όταν θεωρούνται αυτές η συζήτησεις σαν μία ηθικίστικη κριτική που γίνεται για να νιώσουν κάποιοι υπεράνω, κάτι τέτοιο καταλαβαίνω από τον Τhe Good Son να ρωτάει "εσύ δε το χεις κάνει ποτέ". Οκ, όλοι το 'χουν κάνει, αλλά και να μην το είχαν τι είναι το θέμα, να νιώσεις εσύ που το κάνεις σκατά? Τα φωναχτά "πωπω κωλάρα" στις αντροπαρέες, να τα πούμε και αυτά (αν και βασικά δε θα πρεπε, 10 χρονών είμαστε?) είναι στην πλειονότητά τους ψεύτικα, περφορμανς αρσενικότητας. "Κοιτάχτε πόσο playboy είμαι" από κάποιους και μετά "μη φανώ λιγότερο άντρας/με πούνε πούστη" από τους υπόλοιπους.
    Last edited by Ιζανούσι; 14-12-2015 at 12:44.

Similar Threads

  1. Ποιός D&D Character είσαι?
    By Παρακμιακό Εργαλείο in forum Fantasy & Strategy Games
    Replies: 74
    Last Post: 06-01-2018, 17:16
  2. Πες μου, τι είσαι;
    By Dark-Avenger in forum General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-04-2005, 01:53
  3. μην είσαι φυτητής
    By Solo Carriera in forum General Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 13-05-2004, 14:07

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •