Quote Originally Posted by Krux View Post
στα λόγια ναι και εγώ θα ήθελα να φύγω και να πάω ζήσω στην Κερκίνη και να τρώω αυγά με καβουρμά το πρωί και βουβάλι στιφάδο για μεσημεριανό αλλά υπάρχει μια γενική υπεραπλούστευση των καταστάσεων και των συνθηκών που μια τέτοια απόφαση δημιουργεί. όσοι δηλαδή θέλετε να φύγετε θα το κάνατε έχοντας την σιγουριά μιας καβάτζας από πίσω ή θα προσπαθούσατε να ξεκινήσετε κάτι από το μηδέν στην επαρχία, γιατί δεν νομίζω κανένας να πιστεύει οτι αν έχεις ένα μπαχτσέ με πιπεριές και αγγουράκια όλα τα προβλήματα λύθηκαν. η ζωή στην επαρχία είναι πιο δύσκολη από την ζωή στην πόλη από όποια πλευρά και αν το δεις.

εγώ έχω σπίτι στο χωριό και αν πάρω 5 αποφάσεις για να αλλάξουν μερικά πράγματα στην ζωή μας, μπορώ να πάω να ζήσω εκεί, αλλά δεν το θέλω, δε μου χρειάζεται, δεν είναι αυτό που λείπει από την ζωή μου. και εδώ θέλω να πω πως συνήθως οι συνθήκες στις οποίες ζει ο καθένας επηρεάζουν άμεσα το πόσο εύκολα λέει το "φεύγω άνετα". εγώ δεν ζω στην πόλη, ζω σε προάστιο και δεν με πλήττουν τα "κακά" της διαβίωσης σε πόλη. έχω επίσης σπίτι σε χωριό και πηγαίνω τακτικά οπότε δεν νιώθω να μου λείπει η επαρχία.
μεγαλες αληθειες. νταξ επειδη εζησα ενα χρονο στη κιμωλο δε παει να πει οτι τα ξερω ολα, αλλα ειδα πολλα πραματα. και σκεφτηκα ακομα παραπανω. πρωτα απολα, αν πεις οτι μενω σε ενα μικρο μερος για το εγγυες μελλονθες καποια ασφαλεια. τι εννοω. αρρωσταινεις κανεις δειχνεις, θα την παλεψεις με τον αγροτικο γιατρο? ή θα περιμενεις να πας στο πιο κοντινο νοσοκομειο (που ποσο κοντα θα ειναι?). κιαν εισαι σε νησι τι γινεται?
μη κοιτατε τωρα που μαστε τουμπανα και δε μασαμε κτλ κτλ. δεν ειναι παντα ετσι. εγω ειμαι ρεμαλι, αλλα αν ο χ χρηστης πει παω να ζησω κιεχει και μια γυναικα κιενα κουτσουβελο, θαναι με το σταυρο στο χερι?
βεβαια απο την αλλη εχετε αναρωτηθει γιατι καθονται οι γεροι εκει και ας ειναι του θανατα? γιατι αυτο γουσταρουν δε τους νοιαζει, εκει αισθανονται καλα. ειναι ολα θεμα νοοτροπιας, θεμα πολλων παραμετρων.

οσον αφορα την κοινωνικοποιηση και το " περναω καλα"

ναι μπορεις να περασεις γαμω. δε θα εχεις το αν, δε θα βλεπεις 1000 μοντς, δε θα πινεις dark & stormy αλλα μπορεις να περασεις καλα. βεβαια πρεπει και να το εχεις. εγω δεν εχω θεμα, πιανω φιλιες ακομα και με χελωνες και κατσικες που λεει ο λογος. αλλοι δε το χουν. καλα ειναι και θεμα επιπεδου και νοοτροπιας. οι ντοποιοι δεν ειναι ουτε βλακες ουτε παρακατιανοι. τυπακια που ειχαν παει εκει και τους αντιμετωπιζαν ολους λες και ειναι λεπροι, ε δε περασαν καλα. εγω περναγα γαμω με τους ντοπιους. βασικα τους προτιμουσα.
επισης μη περιμενει κανενας οτι δε θα μιζεριασει, μαυρισει κτλ κτλ. θα το περασεις και αυτο. θα πνιγεις λιγακι αμα ειναι πολυ μικρο τομερος. δε παιζει.
(ινσαιντ ινφο λεει οτι εκει που μουν οι μισοι περναν ψυχοφαρμακα...)

εγω προτιμω τα μικρα μερη. αν μου λεγες, σε διοριζω για 5 χρονια παρο ή κιμωλο, θα σου ελεγα κιμωλο. νιωθω γαμω καιανθρωπινα και οτι ζω, με το να τους χαιρεταω ολους στο δρομο , να με χαιρετανε και αυτοι και γενικα να νιωθεις αυτο το δεσιμο. σε τοσο μικρα μερη δεν εχει κανενας να κερδισει κατι απο σενα. δε θελει να σε εκμεταλέυτει. ολα ειναι γαμω. (μαλακες υπαρχουν παντου ε).

επειδη πλατιαζω και κανω 2 πραγματα ταυτοχρονα, στο μερος που θα εμενα θα ηθελα να υπαρχουν τα εξης. χωρις αυτα δε θα μπορουσα να μεινω.

θαλασσα( βασικα θελω νησακι αλα κιμωλος. γιατι οχι και την ιδια την κιμωλο

ιντερνετ (αυτο ειναι βασικο για ολους φανταζομαι). χωρις αυτο νιωθεις αποκομενος

κανας γιατρος να παιζει εστω αγροτικος (για το αισθηματης "ασφαλειας")

εστω ενα μπαρακι, κιας ειναι και του κολου και ας παιζει ολη μερα σκυλαδικα.

να εχει ενα σχολειο ( το οποιο συνεπαγεται πολλα πραγματα τα οποια ομως βαριεμαι να αναλυσω)

με αυτα ειμαι ευχαριστημενος

πλατιασα και εχασα τιν ειρμο μου. δε το ξαναδιαβαζω γιατι μπορει να λεω και μαλακιες