Page 88 of 100 FirstFirst ... 3878868788899098 ... LastLast
Results 1,306 to 1,320 of 1491

Thread: Γυμναζεστε... (Άσκηση και Διατροφή από τους ειδικούς του ER)

  1. #1306
    Senior Member VidnaObmana's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,925

    Default

    Μια σημειωση καλο να αποφευγεται το καρντιο (jogging κλπ) ως προθερμανση πριν απο strength training
    Let The Freak Flag Fly!

  2. #1307
    Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    100% τυρί
    Posts
    19,920

    Default

    βίντρα, μιλάμε για 5' τζόγκιν ίσα ίσα να πάρει μπρος η καρδιά και να αρχίσει η λειτουργία κάποιων μυών. τέτοια διάρκεια κανονικά δεν τη νιώθει καν ο οργανισμός μετά από λίγο καιρό.

    και στην περίπτωση του λοκαστ δε μιλάμε απευθείας για στρενθ τρέινινγκ. ο στόχος τους πρώτους 2-3 μήνες είναι να ξυπνήσει το μυϊκό σύστημα και ο μεταβολισμός από το λήθαργο ετών. θέλει μεγάλη προσοχή ο αρχάριος.
    Rock or Nothing

  3. #1308
    Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    100% τυρί
    Posts
    19,920

    Default

    λοιπόν, ον τοπικ για λοκαστ.
    έχουμε 10' προθέρμανση + 10' αποθέρμανση = 20'
    το υπόλοιπο πρόγραμμα θεωρώ ότι πρέπει να είναι 30'-40' δηλαδή συνολικά να μην ξεπερνάς τα 60' προπόνησης. επίσης, αρχικά θα πρέπει να το κάνεις 3 φορές την εβδομάδα, μέρα παρά μέρα και στις ενδιάμεσες μέρες να συνεχίσεις να κάνεις τα χιλιόμετρα με το ποδήλατο που κάνεις συνήθως. αν και όταν θα αρχίσει να σου φαίνεται εύκολο, βάλε και μια 4η μέρα.
    θα κάνεις 5 ασκήσεις, 4 σετ κάθε άσκηση με 1' ξεκούραση ανάμεσα στα σετ και τις ασκήσεις. ο χρόνος ξεκούρασης είναι σημαντικό να περιορίζεται στο 1' και όχι παραπάνω. το βάρος που θα χρησιμοποιείς κάθε φορά θα πρέπει να το βρεις μόνος ώστε α. να βγαίνουν όλα τα σετ με σωστή τεχνική, β. να βγαίνει οριακά όλο το πρόγραμμα από άποψη αναπνοών.
    επίσης, θα ήθελα να ξέρω αν το γυμναστήριο έχει μηχάνημα υποβοήθησης έλξεων - βυθίσεων - κάτι τέτοιο δηλαδή

    αν έχει θα τροποποιηθούν τα παρακάτω για κάποιες μέρες.

    1. 4x10 dumbbell squats


    2. 4x10 bench press


    3. 4x20 dumbbell forward lunges (10 σε κάθε πόδι)


    4. 4x12 row


    5. 4x10 dumbbell deadlifts


    Περιττό να πω ότι πρέπει να μάθεις πρώτα τέλεια την τεχνική κάθε άσκησης είτε από βίντεο, είτε να στα δείξει κάποιος από κοντά και να σου διορθώσει τα λάθη ή να σου υποδείξει τα σημεία που πρέπει να προσέχεις. καλύτερα ξεκίνα με ελάχιστα ή καθόλου κιλά μέχρι να μάθεις τις ασκήσεις. μη φορτώνεις άσκοπα κιλά. δεν είναι επί της παρούσης αυτός ο στόχος. τα κιλά πρέπει να είναι τόσα όσα για να σε δυσκολεύουν στο τελευταίο σετ και να προκαλούν ένα ελαφρύ πιάσιμο σε κάθε προπόνηση. καλύτερα να ξεκινήσεις πολύ χαλαρά παρά να τραυματιστείς. εξίσου σημαντικό να αναπνέεις σωστά σε κάθε κίνηση. το πρόγραμμα θα πρέπει να το κάνεις για 2 με max 3 μήνες. αν καταφέρεις και το ακολουθήσεις, μετά θα είσαι έτοιμος για αναβάθμιση.

    επαναλαμβάνω, μεγάλη προσοχή στα πάντα. με αυτά δεν παίζουν, ειδικά στις ηλικίες μας. μάλλον δε θα αποφύγεις, τουλάχιστο στην αρχή να έχεις κάποιον από κοντά.
    Rock or Nothing

  4. #1309

    Default

    sorry gia ta greeklish, etairiko pc ktl.

    Otan leme prothermansi apothermansi ti ennooume? apla to tzoking ston diadromo?

  5. #1310
    Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    100% τυρί
    Posts
    19,920

    Default

    αυτά που έγραψα εδώ

    Quote Originally Posted by Raven Lord View Post
    προς λοκαστ:
    10' προθέρμανση στην αρχή και αποθέρμανση στο τέλος πάντα, νυν και αει και εις τους αιώνες των αιώνων σε ό,τι επίπεδο κ αν βρίσκεσαι.
    επειδή πρέπει να ανεβάσεις λίγο τη λειτουργικότητα στο περπάτημα/τρέξιμο θα έλεγα:
    προθέρμανση ---> 5' τζογκιν σε ρυθμό που οι παλμοί σου θα φθάνουν 120-140/λεπτό, 5' ασκήσεις με βάρος του σώματος οι οποίες θα προετοιμάσουν όλους τους μυς του σώματός σου, ήτοι
    - 10 σκουοτς
    - πουσ απς (όσα μπορείς)
    - 5 burpees
    - 20-30'' γέφυρα (σανίδα)
    θα κάνεις αυτές τις ασκήσεις κυκλικά μέχρι να συμπληρώσεις 5'
    ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΑΨΟΓΑ από βίντεο στο youtube

    αποθέρμανση ---> 10' τζογκιν με μέγιστους παλμούς τους 120/λεπτό. εναλλακτικά, 6-7' τζογκιν και 3-4' διατάσεις και χαλάρωση (χωρίς να το παρακάνεις στο τράβηγμα)

    αυτά για αρχή και τέλος. θα επανέλθω αύριο με τα υπόλοιπα γιατί πρέπει να την κάνω και ταξιδεύω για αθήνα σήμερα.
    Rock or Nothing

  6. #1311
    Ο Φιλόσοφος Doomsayer's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Ancient Kropia
    Posts
    353

    Default

    Γεια σας φίλοι

    Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό να ποστάρω εδώ.Θα σας πω την δική μου γνώμη όσον αφορά την γυμναστική έπειτα από 10+ χρόνια εμπειρίας:

    Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι κάτι απτό δηλαδή κάτι που μπορείς να προσεγγίσεις.Επίσης το σώμα αλλάζει καθώς περνάνε τα χρόνια και αλλάζει προς το κακό.Κανένας αθλητής,κανένας μποντιμπιλντεράς και για όνομα του Θεού κανένας προπονητής δεν κράτησε καμία επίδοση,καμία μάζα και καμία δύναμη σε βάθος χρόνου στην διάρκεια της ζωής του.Δείτε όλους τους κάποτε ένδοξους αθλητές και σωματαράδες πώς έχουν καταντήσει σήμερα,πώς ειναι η υγεία τους και το σώμα τους.Όλος αυτός ο αγώνας,τα ξενύχτια,η προπόνηση,η διατροφή και ο κόπος χάθηκαν και ήταν μάταια.

    Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αν κάποιος θέλει να γυμναστεί πρέπει να το κάνει καθαρά και μόνο για λόγους υγείας και τίποτα παραπάνω και όχι για λόγους ματαιοδοξίας και κυνήγι του ανέμου.Έχοντας περάσει από όλες τις πιθανές εκδοχές αυξομείωσης σωματικού βάρους και όγκου δηλαδή από 65 κιλά σκελετός μέχρι 120 κιλά+ γουρούνι ξέρω πολύ καλά πόσο τρώει ο καθένας και κανείς δεν μπορεί να με παραμυθιάσει στο συγκεκριμένο ζήτημα.

    Κάτι άλλο τώρα όσον αφορά τα συμπληρώματα διατροφής είναι ότι είναι εντελώς άχρηστα ή βοηθάνε ελάχιστα και κάποιες φορές και επικίνδυνα μιας και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από το Γενικό Χημείο του Κράτους και παρασκευάζονται σε τριτοκοσμικές χώρες.Έχω χρησιμοποιήσει πολλά χρόνια άπειρα σκευάσματα και έχοντας ξοδέψει τσουβάλια χρημάτων παίρνοντας ότι υπάρχει κάτω από τον ήλιο από συμπληρώματα διατροφής αυτό σας το υπογράφω.Τα μόνα βοηθήματα που λειτουργούν σαν μαγεία άμεσα και γρήγορα σε συνδυασμό με σκληροπυρηνική προπόνηση και ακραίες δίαιτες είναι τα ανδρογόνα αναβολικά στεροειδή τα οποία κυριολεκτικά σε μεταμορφώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε πηγαίνουν στο επόμενο επίπεδο αλλά με ένα μεγάλο κόστος στην υγεία.Επίσης αυτά τα αναβολικά που χρησιμοποιούνται από αθλητές παρασκευάζονται σε underground labs ή μαγειρεύονται χωρίς συνθήκες υγιεινής σε σπίτια και αποθήκες.Πολλά δε από αυτά τα ορμονικά σκευάσματα είναι counterfeit ή low dose οπότε ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι παίρνεις και τι βάζεις στο σώμα σου.Γενικά στην Ελλάδα το 95% των φαρμάκων είναι μούφα πλην αυτών που πουλάνε στα φαρμακεία τα οποία ορισμένα θέλουν συνταγή γιατρού.

    Επιπρόσθετα με τα αναβολικά στεροειδή θα έχεις γρήγορα αποτελέσματα όσο είσαι μέσα σε κύκλους.Όταν κάποια στιγμή αναγκαστείς να τα κόψεις που θα αναγκαστείς σίγουρα είτε για λόγους υγείας ή οικονομικούς μιας και είναι ακριβά,θα χάσεις ότι κέρδισες μέσα σε λίγους μήνες και θα επιστρέψεις εκεί που ήσουν ή χειρότερα όταν ήσουν φυσικός.Ό,τι κερδίζεται γρήγορα χάνεται και γρήγορα.

    Όπως είπα και πιο πάνω αν είναι να κάνετε κάτι από γυμναστική κάντε το καθαρά και μόνο για λόγους υγείας και να γουστάρετε.Επίσης κάντε συχνά εξετάσεις αίματος και ούρων για να έχετε πιο εξασφαλισμένη υγεία ειδικά μετά τα 35 γιατί το σώμα θέλει service και κοίταγμα τακτικά όπως μία μηχανή για να λειτουργεί σωστά.Η διατροφή στην Ελλάδα της κρίσης πλέον απαιτεί υπέρογκα ποσά χρημάτων και η ποιότητα στο φαγητό πλέον είναι προνόμιο των λίγων όπως έχουν γίνει τα πράγματα.

    Προσέχετε τους εαυτούς σας και μην κάνετε ακρότητες και καταχρήσεις.Μείνετε φυσικοί όσοι γυμνάζεστε και παλέψτε το με διατροφή,άσκηση όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά σας,οι περιστάσεις σας,η ηλικία σας,τα γονίδια σας και τέλος το ορμονικό προφίλ σας.

    Αν κάποιος διαφωνεί σε κάτι ή θέλει να συζητήσουμε,θα χαρώ πολύ.
    It's all based on fear....

  7. #1312
    Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    100% τυρί
    Posts
    19,920

    Default

    εγώ συμφωνώ
    Rock or Nothing

  8. #1313
    Mujahideen Taliban's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Παρατηρητήριο Άγριων Αρτιγώνων
    Posts
    800

    Default

    Σημερα πηγα να κανω μια αρση και μου τα σκασε η μεση. Οχι τρελο νουμερο 80 κιλα, μαλλον εκανα καποια μαλακισμενη κινηση. Εκανε ενα πραπ σαν αλατα και μετα ηταν πολυ περιεργο δε ποναγε ακριβως απλα ειχα κατι σα μουδιασμα και δυσκολια κινησης. Τα παρατησα ολα οπως ηταν πηγα σπιτι με 20 km/h (γιατι το κωλονησο εχει μονο κωλοδρομους) εκανα ενα μπανιο και τσιμπισα ενα αντιφλεγμονωδες. Μεταξυ του μπανιου και του χαπιου ξαπλωσα λιγο κρεβατι και δε μπορουσα να σηκωθω. Ευτυχως ο πατερας μου εχει ζωνη εργασιας (οικογενειακα μυοσκελετικα, στενωσεις η μανα, λουμπαγκα ο πατερας) Τεσπα τωρα ειμαι αρκετα καλυτερα ειμαι απλα πιασμενος αλλα μαλακια εχω ξενερωσει τη ζωη μου γιατι λογικα θα πρεπει να κατσω ησυχος καμια εβδομαδα .
    "Καλό ταξίδι Ντέζο... Μπορεί πλέον να έγινες "Τέζος" αλλά η εκδίκηση είναι κοντά... Τον ξέρω τον πούστη που σου προσέφερε φόλα... Ούτε πινακίδες δεν έχει στα κωλάμαξά του... Και έχει και κληρονόμες δυο αγελάδες κόρες... Θα μου το πληρώσει.. Να μου φιλήσεις τη μαμά Ντέζη και το φίλο Αρμάν..."

  9. #1314
    Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    100% τυρί
    Posts
    19,920

    Default

    τα σπάει το back to back με "my life rocks"

    τι άρση εννοείς? deadlift? νομίζω βιάστηκες να πάρεις το αντιφλεγμονώδες... κατά τα άλλα να εύχεσαι να είναι μυϊκό. περαστικά και καλή επιστροφή στα σίδερα το συντομότερο.
    Rock or Nothing

  10. #1315
    Mujahideen Taliban's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Παρατηρητήριο Άγριων Αρτιγώνων
    Posts
    800

    Default

    Ναι ναι deadlift. Σημερα με ενοχλει ελαχιστα ειναι σαν κακο πιασιμο. Μια μαλακια ντεπον πηρα που μου δωσε η μανα μου δε ξερω αμα ηταν καθαρα αντιφλεγμονωδες αλλα ευτυχως βοηθησε γιατι δε μπορουσα να κινηθω. Τωρα μονοζυγα και τετοια κανει να κανω με αυτο η να το αφησω καμια βδομαδα λες;

    Spoiler
    Αλλα περιεργη κατασταση δε μου ειχε ξανατυχει να εχω τετοια αισθηση. Μπορω ευκολα να το βαλω στην ιδια κατηγορια με το "πρωτη φορα χεζω καυτερο και αισθανομαι το ιδιο στη πισω πορτα" το οποιο επισης το επαθα σε μεγαλη ηλικια και ειλικρινα με ειχε μπερδεψει παρα πολυ. Απλα νταξ εκεινη την ωρα ξενερωσα ατελειωτα γιατι ειχα και διαδρομη να κανω με τη μηχανη το απογευμα για να παω στην εξεταση. Ευτυχως ημουν με τη βεσπα στο τζιμ (την εβγαλα για κτεο και ειπα να τη ξεμπουκωσω λιγο) γιατι στο ttρ σιγουρα δε θα μπορουσα να ανεβω αχαχαχαχ.
    "Καλό ταξίδι Ντέζο... Μπορεί πλέον να έγινες "Τέζος" αλλά η εκδίκηση είναι κοντά... Τον ξέρω τον πούστη που σου προσέφερε φόλα... Ούτε πινακίδες δεν έχει στα κωλάμαξά του... Και έχει και κληρονόμες δυο αγελάδες κόρες... Θα μου το πληρώσει.. Να μου φιλήσεις τη μαμά Ντέζη και το φίλο Αρμάν..."

  11. #1316
    Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    100% τυρί
    Posts
    19,920

    Default

    δεν ξέρω και πολλά από τα ιατρικά, αλλά ή έπαθες καμιά μικρή μυϊκή θλάση ή πιέστηκε κάποιος σπόνδυλος και έφυγε αέρας από την άρθρωση (όπως το κρακ των δαχτύλων ένα πράγμα). αν είχες κάτι πιο σοβαρό θα πονούσες πολύ και σήμερα.

    με μονόζυγο δε νομίζω να έχεις πρόβλημα γιατί δουλεύει κορμό με αντίθετη φορά. ούτε με push-ups και τέτοια αν διατηρείς σωστή στάση. πρόσεχε το τρέξιμο - περπάτημα. κάνε καλύτερα ποδήλατο μέχρι να σταματήσει να σε ενοχλεί τελείως.

    απέφυγε γενικά να ζορίσεις τον κάτω κορμό με ασκήσεις, όπως κωπηλατικές, front squats και εννοείται deadlifts, μέχρι να είσαι 100% καλά.

    κάνε άφοβα πάγκο, πρέσσα, μονόζυγο.
    Rock or Nothing

  12. #1317
    Senior Member Zarou City Rider's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Εκεί που γίνονται όλα!
    Posts
    173

    Default

    Γενικά τα deadlifts είναι μεγάλη ιστορία και θέλουν προσοχή γιατί είναι εύκολο να τα κάνεις λάθος και να τραυματιστείς. Όπως είπε και ο Raven Lord χρειάζεται να μάθουμε την τεχνική πολύ καλά πριν ανεβάσουμε κιλά. Εγώ έμαθα την άσκηση λάθος δυο μήνες που πήγα γυμναστήριο (ο γυμναστής μου είχε πει ίσια μέση, κ.λπ. αλλά δεν πρόσεχε αν την κάνω σωστά, guess what? δεν την έκανα). Είναι πολύ εύκολο να νομίσεις ότι την κάνεις σωστά, αλλά στο deadlift πρέπει να έχεις στήθος έξω, ίσια μέση, κώλο έξω, πόδια κοντά στην μπάρα, να κοιτάς ευθεία και όχι όπου να' ναι κ.λπ., δεν μου είχε επισημάνει τίποτα απ' αυτά. Ευτυχώς άρχισα crossfit και βρήκα την υγειά μου.

  13. #1318
    Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    100% τυρί
    Posts
    19,920

    Default

    στο οποίο κροσφιτ επίσης πρέπει ο προπονητής να είναι προσεκτικότατος και να ελέγχει την τεχνική των ασκήσεων
    Rock or Nothing

  14. #1319
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    654

    Default

    Κάποια ζώα δε με πιστεύανε όταν έλεγα για άρσεις. Να κάνουν και οι αρχάριοι λέγανε, προσοχή δεν κάνει για αρχάριους έλεγα. Τώρα πάρε το πρώτο τσίμπημα.
    Το μονόζυγο κάνει καλό γιατί αποσυμπιεζει το δίσκο.

    Ο ντουμ καλά τα λέει για τα φαρμάκια, εγώ μέχρι κρεατινη πήρα, 5-6 κουτιά τα τόσα χρόνια.
    Last edited by Λασπόνερα; 19-07-2018 at 17:26.

  15. #1320
    Senior Member Zarou City Rider's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Εκεί που γίνονται όλα!
    Posts
    173

    Default

    Quote Originally Posted by Raven Lord View Post
    στο οποίο κροσφιτ επίσης πρέπει ο προπονητής να είναι προσεκτικότατος και να ελέγχει την τεχνική των ασκήσεων
    Ισχύει άπειρα.

    Για τα συμπληρώματα (πρωτεΐνη κυρίως) τι γνώμη έχουμε; Το έχω ψαξει γενικά και είμαι στο τσακ να πάρω.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •