Results 1 to 4 of 4

Thread: Archivist -s/t

  1. #1
    Omar Tariff Taksitzhs's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    στο μεροκαματο
    Posts
    851

    Default Archivist -s/t



    Νομιζω πως οι Fall of Efrafa εχουν εδραιωσει ενα cult status που θα μεινει, δε θα μιλησω για αυτους γιατι θα ειναι αδικο για τις επομενες μπαντες που σχηματισε ο Alex, το θεμα ομως ειναι οτι εχουν δημιουργησει εναν πυρηνα οπαδων που ακολουθει τα διαφορα projects του με το πιο προσφατο να ειναι οι Archivist. Οκ, οι Light Bearer μας αφησαν χρονους, αν και για να πω την αληθεια μου ακουγονταν καπως ''λιγοι'', το πρωτο αλμπουμ ξεφουσκωσε ασχημα με το καιρο, το δευτερο δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο.

    Οι Archivist απ την αλλη ειναι εμφανως καλυτεροι για πολλους λογους, δεν ξερω κατα ποσο θα ανεβει ή θα ξεφουσκωσει ο δισκος με τον καιρο, αλλα τα μεχρι τωρα σημαδια καταδεικνυουν περισσοτερες αφορμες για να ασχοληθει κανεις μαζι τους. Κατ αρχην εχουμε τη φανταστικη παραγωγη που προσδιδει εναν απροσδιοριστο ethereal αερα στις συνθεσεις, σε δευτερη φαση την ενδιαφερουσα μιξη επιρροων, ενω υπαρχει φυσικα και καλυτερη συνοχη σε συνολο. Κιθαρες σαν το Republic of Heaven δεν θα ακουσετε μεσα, νομιζω πως αυτο που του λειπει ειναι εκεινη η μια μεγαλειωδης στιγμη, αλλα το επιπεδο στο οποιο παιζει μπαλα η αισθητικη ειναι -σχεδον- ηγετικο, τοσο απο θεμα μιξης/παραγωγης οσο και του μπολικου μπλακ μεταλ που εχουν καταχωνιασει στις δομες των συνθεσεων. Νομιζω πως εχει ακριβως οση κοψη χρειαζεται, ουτε πολυ παραγκωνισμενο, ουτε υπερβολικα ορμητικο για πετυχουν επακριβως το συναισθημα που εχουν στοχευσει.

    Για να μη σας κουραζω μεχρι στιγμης μου φαινεται ο πιο ενδιαφερον δισκος της χρονιας που διανυουμε -οκ, εχουμε και το Macabre Omen, αλλα το Archivist μου κανει περισσοτερο κλικ για καποιο λογο. Και ειναι αστειο γιατι ειναι απο αυτους τους δισκους που θα βρεις αρκετα highlights, αλλα οχι μεγαλειο, αλλα και παλι σε ωθει να το βαζεις στο repeat, ειναι απο αυτους τους δισκους που χτυπανε υπουλα και αντιλαμβανεσαι πως τους λατρευεις οταν εχεις φτασει εναν Χ αριθμο ακροασεων τη στιγμη που αλλες πιο αναγνωρισμενες κυκλοφοριες μπηκαν στο ραφι. Να πουμε και πως τα φωνητικα του Alex ειναι εμφανως αλλαγμενα εδω, φαινεται πως ακουγε αρκετο μπλακ μεταλ και κολλανε περισσοτερο ειν η αληθεια στη κατευθυνση που ακολουθουν. Το concept ειναι λιγο περιεργη φαση βεβαια, δεν εχω καταλαβει αν προκειται για one-off project γιατι δυσκολα βλεπω να μπορουν να το συνεχισουν απο αυτο το σημειο, ο Alex εχει μια ταση να ακολουθει ενα storyline που φαινεται να μην εχει τοσο συνοχη στη περιπτωση μας (και το πιθανοτερο ειναι στο επομενο να δουμε εντελως καινουργια ιστορια, υπο το ιδιο οπτικο πρισμα ομως). Αν ηταν να τους συγκρινω με καποιους μαλλον θα λεγα τους Rosetta, γενικα εχουν αυτο το spacey στοιχειο που προσπαθουν να πιασουν και οι Archivist, λιγουλακι απο μουσικη, περισσοτερο απο concept.

    Π.Σ.: Το κατεβαζετε ολο τσαμπα και βερεσε απο εδω: http://archivistmusic.bandcamp.com/releases

  2. #2

    Default

    irtha na postarw tous anopheli, persinos diskos, o fall of efrafas sta fwnitika. argo crust me tsela. porwnomaste idiaitera ap to 4:22 k meta



    archivist katevike k th akoustei me endiaferon

  3. #3
    Administrator KoiliaSamprela's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Αθενς
    Posts
    11,775

    Default

    Quote Originally Posted by Taksitzhs View Post


    Π.Σ.: Το κατεβαζετε ολο τσαμπα και βερεσε απο εδω: http://archivistmusic.bandcamp.com/releases
    και άλλα τέτοια σαν αυτό παρακαλώ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

  4. #4
    In search of... Neuroscar's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,911

    Default

    Τρομερός δίσκος, εύγε.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •