Page 6 of 21 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 76 to 90 of 308

Thread: Επιτραπέζια Παιχνίδια

  1. #76
    Διονύσης Ρόδμανν Comte de Saint-Germain's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    2,551

    Default

    Επίσης πόσο γαμάτο παίζει να ναι αυτό; http://www.farmorethangames.com/Arkham-Horror.html

    Σκατά, και να το πάρω δεν βλέπω να βρίσκω κανένα να το παίξω, όλοι το παίζουν ότι "μεγάλωσαν".

    έντιτ @parasight: ναι μωρέ, απλώς έλεγα για ένα προσωπικό ριβιού ξερωγω, αλλιώς είναι να το διαβάζεις στο ίντερνετ κι αλλιώς να στα λέει κάποιος που το έχει παίξει και είναι και σίγουρα πιο κοντά στα γούστα σου.
    Last edited by Comte de Saint-Germain; 27-01-2010 at 12:33.

  2. #77
    Senior Member Harbinger of Death's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Freedonia
    Posts
    5,088

    Default

    Ναι αλλά εγώ δεν τα έχω παίξει ακόμα μόνο το Chaos, και για αυτό έδωσα προσωπικό ριβιού Τώρα είμαι δουλειά, αργότερα θα πω.

    Το Arkham είναι στη wishlist μου, αλλά έχω και αμφιβολίες. Όλοι λένε ότι γαμάει πάντως.

    Αργότερα θα ποστάρω wishlist να γίνει συζήτηση.
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

    Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

  3. #78
    Διονύσης Ρόδμανν Comte de Saint-Germain's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    2,551

    Default

    Κοίτα, είναι και πάνω πάνω στις πωλήσεις, του πούστη δλδ, θα ναι καλό.
    Κατά τα άλλα ψηθείτε να οργανώσουμε καμιά βραδιά με τέτοια επιτραπέζια στο σπιρτόκουτο!

    έντιτ: και με munchkin μαζί αν το ψήνετε

  4. #79
    Senior Member Harbinger of Death's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Freedonia
    Posts
    5,088

    Default

    Οι επόμενές μου αγορές (που θα αργήσουν). Σχολιάστε.

    Arkham Horror
    The year is 1926, and it is the height of the Roaring Twenties. Flappers dance till dawn in smoke-filled speakeasies drinking alcohol supplied by rum runners and the mob.

    Race for the Galaxy
    In Race for the Galaxy, players build galactic civilizations by game cards that represent worlds or technical and social developments.


    Small World
    In Small World, players vie for conquest and control of a world that is simply too small to accommodate them all.


    Dominion
    In Dominion, each player starts with an identical, very small deck of cards. In the center of the table is a selection of other cards the players can...
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

    Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

  5. #80
    Διονύσης Ρόδμανν Comte de Saint-Germain's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    2,551

    Default

    Και τα τέσσερα δείχνουν γαμάτα, αν και για μένα 1ο και 3ο.

  6. #81
    Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    somewhere around Barstow
    Posts
    10,547

    Default

    The Rivals for Catan λοιπόν.





    Technically είναι card game αλλά ακολουθεί την κατανοφιλοσοφία. Για 2 παίχτες μόνο, ως υποκατάστατο για όσους δε βρίσκουν τρίτο παίχτη. Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο, ουσιαστικά ως αναθεώρηση/βελτίωση του κλασικού Catan Card Game (το οποίο δεν είχα παίξει btw). Πολύ ενδιαφέρον και πολύπλευρο καθώς, εκτός από το βασικό σετ καρτών, μπορείς να προσθέσεις κάποιο από τα 3 διαθέσιμα ιστορικά θέματα (era of gold, era of turmoil, era of progress) ή και να τα βάλεις όλα μαζί πάνω. Μετά τις 6 φορές, σε καμία περίπτωση δεν το έχουμε βαρεθεί και ακόμα βρίσκουμε νέα πράγματα και combos.
    Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, υπάρχει μόνο στα αγγλικά καθώς είναι νέα κυκλοφορία, και δε νομίζω να υπάρχει ακόμη Ελλάδα. Αλλά είναι αρκετά φτηνό και βρίσκεται πανεύκολα online.

  7. #82
    A rock, an island Drumsick's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    7,495

    Default Επιτραπέζια παιχνίδια 2

    Διασκεδαστική ασχολία ή σαχλαμάρες για παιδάκια και γέρους? Ποιά η σχέση σας μαζί τους? Παίζετε? Σνομπάρετε? Αδιαφορείτε?
    Προτείνετε αγαπημένα σας και γράψτε αν δε βαριέστε μια πολύ σύντομη περιγραφή (όπου είναι εφικτό).

    Εμείς σαν παρέα τα συμπαθούμε πολύ τα επιτραπέζια, και ειδικά αυτόν τον χειμώνα που δεν παίζει μια, κάθε μέρα καιγόμαστε με διάφορα.

    Τα δυο αγαπημένα μου ως τώρα είναι το Bang! και το Dixit.
    Card games και τα δύο, πολύ εύκολα στην κατανόηση.

    Στο Bang, ανάλογα με τον ρόλο σου (παράνομος, σερίφης, βοηθός σερίφη, φυγάς), καλείσαι να σφάξεις τους αντίστοιχους εχθρούς (ο σερίφης και ο βοηθός τους υπόλοιπους, οι παράνομοι τον σερίφη κτλ). Το παιχνίδι παίζεται με κυκλική σειρά κι ο καθένας, ανάλογα με τις κάρτες που διαθέτει στα χέρια του, μπορεί να πυροβολεί, να ακυρώνει κάρτες άλλων παικτών, να κερδίζει έξτρα ζωές, να ξεφεύγει απο πυροβολισμό άλλου κτλ. Θέλει κάμποση σκέψη και στρατηγική και γαμάει.

    Στο Dixit, στην αρχή του γύρου, κάθε παίκτης έχει 6 εικονογραφημένες κάρτες στα χέρια του. Αυτός που παίζει, βάζει έναν τίτλο (συνειρμικά, ο,τι του κατέβει, ο,τι του βγάζει η εικόνα, χωρίς όμως να είναι και τελείως άκυρο) σε μια εικόνα της επιλογής του και την κατεβάζει ανάποδα. Οι υπόλοιποι παίκτες, κατεβάζουν από μια δική τους εικόνα που πιστεύουν οτι ταιριάζει με τον τίτλο του πρώτου. Οι κάρτες ανακατεύονται και αποκαλύπτονται. Όλοι, εκτός του πρώτου παίκτη, ψηφίζουν κρυφά σε ποιά εικόνα πιστεύουν οτι αντιστοιχεί ο τίτλος. Η ψηφοφορία και η κάρτα του καθενός γίνονται γνωστές, και ανάλογως του αποτελέσματος, οι παίκτες βαθμολογούνται. Σκοπός είναι να βρίσκει πάντα έστω ένας την κάρτα που ονοματίζεις, αλλά να μη τη βρίσκουν πολλοί. Πόντοι κερδίζονται κι όταν οι υπόλοιποι ψηφισουν τη δική σου κάρτα αντι του παίκτη που έβαλε τον τίτλο.

    Πείτε άλλα!

  8. #83

    Default

    in b4 jungle speed (μπλια)

    Παίζουμε φανατικά. Ωραία και τα δυο που περιγράφεις (και γενικά σνομπάρω το είδος, αλλά αυτά τα δυο είναι πολύ καλά).

    Πολλά τα αγαπημένα, από euro (settlers of catan, agricola κλπ) μέχρι ameritrash. Τα δυο τελευταία που παίξαμε πολύ είναι το Agricola (στο οποίο φτιάχνεις μια φάρμα με ζωάκια και σπαρτά - ακούγεται lame αλλά είναι εξαιρετικό) και το παλιό καλό Cosmic Encounter (προσπαθείς με τη φυλή σου να κάνεις αποικίες στους πλανήτες των άλλων - πολύ χάος και χαβαλές).

    Το επόμενο νομίζω θα είναι το Mage Wars, κάτι σαν Magic the Gathering με όλα σου τα ξόρκια στο χέρι και αρένα για να καλείς τέρατα. Ο σκοπός είναι να σπάσεις τα μούτρα του αντίπαλου μάγου.
    Neon Dreamers Nevermore Fan Club

  9. #84

    Default

    Settlers of Catan είμαστε. στήνεις σπιτάκια και από όπου στήσεις παίρνεις προιόντα. μόλις μαζέψεις τα κατάλληλα, αναβαθμίζεις τα σπιτάκια, χτίζεις δρόμους και στα expansions φτιάχνεις καράβια ή μητροπόλεις. μαζεύεις βαθμούς με ότι έχεις χτίσει. Γίνεται και ανταλλαγή προιόντων με τους αντιπάλους. Απλό και πολύπλοκο ταυτόχρονα, στρατηγική ανάπτυξη κι άγιος ο θεός...

    επίσης ωραίο και απλό το ticket to ride, παίρνεις τρενάκια, ενώνεις πόλεις

    έχω παίξει και game of thrones, αλλά imo η πολυπλοκότητά του είναι υπερβολική...
    η αβάσταχτη πλαδαρότητα του αδυνατισμένου θράσερ

  10. #85
    Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    somewhere around Barstow
    Posts
    10,547

  11. #86
    314222 Mitsmann's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    το πρωι μαθητρια, το βραδυ τορνοι.
    Posts
    20,004

    Default

    Σε τοπικ με Οδονιαν και αλαια, νεο, δε θα κανεις υποδειξεις.


    Δραμσικ, Αποικοι του Καταν (και κυριως το 1ο εξπανσιον του με τα καραβια και τους εναλλακτικους χαρτες με νησια κλπ) ειναι παρα πολυ καλο για να παιζεις για πολυ καιρο. Σιγουρα χρηματα.


    Τικετ του Ραηντ, επισης, γαμει. Μεγα προσον του οτι ο καθε γυρος ειναι πολυ γρηγορος, οποτε δε βαριεσαι-χασμουριεσαι-περιμενεις τον διπλα τρομπα να αποφασισει. Ειδικα με το εξπανσιον (πολυ μικρο) με απειρες νεες "διαδρομες" ειναι οτι πρεπει.


    Σε αλλα νεα το Shadows over Camelot, γαμει. ιδιαιτερο, στον τομεα οτι παιζεις μαζι με τους συμπαικτες σου, εναντιον του παιχνιδιου. Δεν ειναι καθολου ευκολο να κερδισεις ομως, ισως λιγο σπασοπαπαρικο, επισης εισαι γυναικα και θα στην πουν για τον τροπο που θα παιξεις (λολ) και τελος θελει τουλαχιστον 5-7 ατομα για να παιχτει με ενδιαφερον.

    Θα θυμηθω κι αλλα.
    "Τι χτυπαω??"

    "Ενα μονο με ελιες. Και ενα μονο με πατατες."

  12. #87
    Mazikeen Krux's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Lux
    Posts
    4,521

    Default

    λοιπόν γράφω εδώ και αν θέλετε κάντε τα merge στο άλλο.

    το Bang! είναι πολύ ωραίο, γρήγορο και ευχάριστο ιδιαίτερα όταν παίζεται με παρέα που δεν έχει μεγάλη επαφή με επιτραπέζια και roleplaying.

    στη ίδια περίπου φάση, δηλαδή card game με εύκολους κανόνες και άπειρο γέλιο είναι ίσως και το πιο επιτυχημένο έβερ παιχνίδι της φάσης, το Munchkin
    πολύ εθιστικό, εύκολα κατανοητό (αν έχεις κάποιον να στο εξηγήσει σωστά), τρομερά fun και έχει και μια σειρά από expansion packs που εμπλουτίζουν σε τεράστιο βαθμό το βασικό παιχνίδι.

    catan δεν έχω παίξει ποτέ αλλά αν ψηθεί ο πάρασαητ να αρχίσουμε να κάνουμε ΗΑΡ βραδιές με επιτραπέζια, ίσως γίνει και αυτό

    το agricola είναι απλά υπέρτατο. μαζί με το Le Havre ίσως τα πιο όμορφα, υπερτέλεια resources management boardgames στην ιστορία του ανθρώπινου γένους.

    θα πρότεινα επίσης το 7 wonders που μας έχει κάψει ομαδικώς εδώ πέρα. ουσιαστικά είναι card game μιας και δεν υπάρχει board και το θέμα του είναι civilization expansion.
    ένα τυπικό 7 wonders τραπέζι είναι κάπως έτσι


    το Brass είναι επίσης ένα πολύ ωραίο επιτραπέζιο με θέμα την διαχείριση και την παραγωγή.

    γενικά στο συγκεκριμένο τομέα υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές. αν ψαχτείς λίγο δύσκολα θα πάρεις "κακό" παιχνίδι.

    σε πιο πολύπλοκες καταστάσεις τώρα

    πρόσφατα κυκλοφόρησε το X-wing. θα πω μόνο οτι είναι αμαρτία απότο θεό οι star wars fans να μην ασχολούνται με το εν λόγω. το σνόμπαρα απίστευτα στην αρχή αλλά μου έπεσε το σαγόνι όταν έπαιξα για πρώτη φορά. ξέρω ήδη πιο θα είναι το επόμενο παιχνίδι που θα ασχοληθώ.








    ένα φοβερό επιτραπέζιο είναι το Runewars. τόνοι κανόνες, περίπου 30 με 40 λεπτά στήσιμο πριν αρχίσεις να παίζεις και τουλάχιστον 4 ώρες gameplay αλλά και ένα από τα πιο ωραία επιτραπέζια που έχω παίξει ποτέ.
    πάρτε φάση από δικό μας σέσσιον για να καταλάβετε λίγο τι παίζει




    το προσωπικό μου κόλλημα στα επιτραπέζια αυτό τον καιρό λέγεται Arkham Horror
    cthulhu noir φάση. παίζεις συνεργατικά με τους άλλους παίκτες ενάντια στο επιτραπέζιο. κοντρολάρεις agents που προσπαθούν να κλείσουν πύλες στο Arkham από τις οποίες μπαίνουν τέρατα, με απώτερο σκοπό να εμποδίσουν τον μεγάλο κακό (Hastur, Yog-sothoth, Shub Niggurath κλπ) να μπει στο Arkham. πολύ ιδιαίτερο στο gameplay του, πολλοί κανόνες και απαιτείται άριστη συνεργασία μεταξύ των παικτών αν θέλουν να κερδίσουν.




    για το τέλος θα κρατήσω το νέο trend στα card games που προσπαθεί να λανσάρει τα τελευταία 2 χρόνια περίπου ίσως η καλύτερη εταιρία στο χώρο του Fantasy gaming, η Fantasy Flight. αυτό λέγεται LCG ή αναλυτικά Living Card Game. η διαφορά με όλα τα υπόλοιπα card games είναι οτι οι κάρτες που απαρτίζουν το παιχνίδι δεν είναι συλλεκτικές και δεν είναι tradeable. αυτό δίνει λοιπόν σε όλους τους παίκτες την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε όλες τις κάρτες μιας και δεν διαχωρίζονται από σπανιότητα και τιμή. τα LCGs λοιπόν που έχει παρουσιάσει μέχρι αυτή την στιγμή η FF είναι το A Game of Thrones, το Netrunner ( μου έχουν φάει τα αυτιά να ασχοληθώ με αυτό. θα σας πω μόνο αυτό. παίζετε 1 v 1 και ο ένας παίκτης είναι το corporation και ο άλλος ο hacker. το corporation προσπαθεί να περάσει κάποια προγράμματα και ο hacker να τα σπάσει!!! ), Call of Cthulhu, Star Wars, LotR, Warhammer. όλα αυτά σε card games. μπορείτε να τα τσεκάρετε όλα εδώ

    εγώ έχει περίπου ένα μήνα που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Game of Thrones και το παιχνίδι είναι απλά ένα έπος. κόλλησε και η γυναίκα μου και ενώ είχα απόφασίσει οτι θα παίξω Starks τους της παραχώρησα και παίζω Baratheon πλέον. δείτε το how to play βιντεάκι εδώ
    πάρτε μερικές γνωστές κάρτες




    βεβαίως η μια, παντοτινή και μοναδική μου αγάπη παραμένει το Legend of the 5 rings. το καλύτερο card game ever created με το καλύτερο community ever.

    ΜΟΝΟ ΘΡΑΣ
    Last edited by Krux; 24-01-2013 at 13:17.
    I'll bury you in your god's fucked garden

  13. #88
    314222 Mitsmann's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    το πρωι μαθητρια, το βραδυ τορνοι.
    Posts
    20,004

    Default

    μολις ειδα τα πιονια του Εξ Γουινγκ, παω να το αγορασω.

    Με το ΤΙΕ ΦΑΗΤΕΡ ΜΟΥ ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΜΟΥ.
    "Τι χτυπαω??"

    "Ενα μονο με ελιες. Και ενα μονο με πατατες."

  14. #89

    Default

    Παίδες παίξτε Dominion και θα ξεχάσετε αυτά που ξέρατε!
    Card game και αυτό με τη διαφορά ότι κάθε φορά διαλέγεις στην τύχη τις κατηγορίες των καρτών, οπότε κάθε φορά είναι και μία διαφορετική παρτίδα. Τα σπάει! Και είναι και γρήγορο.
    nten gkzerw ti zgkata na gkrampzw

  15. #90
    Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    somewhere around Barstow
    Posts
    10,547

    Default

    Δε με ενθουσίασε το Dominion, όχι άσχημο βέβαια αλλά δε θα επένδυα. Βαμμένοι Άποικοι του Κατάν είμαστε και η επέκταση Πόλεις του Κατάν είναι ανώτερη των Θαλασσοπόρων κατ'εμέ, αφού μπαίνουν πολλά νέα στοιχεία που κάνουν την εμπειρία απρόβλεπτη, όχι όμως και αχρείαστα πολύπλοκη.

    Επίσης, έχω καιρό να παίξω τη μεγάλη μου αγάπη:





    Krux πρέπει να το ψήσουμε!


    edit:
    Α ναι επίσης πεθαίνω να παίξω το X-wing, βγήκε την εποχή που έφευγα από Αθήνα, αλλιώς θα το είχα χτυπήσει στάνταρ. Κι αυτό πρέπει.
    Last edited by Parasight; 24-01-2013 at 12:37.

Similar Threads

  1. ζητούνται oringinal ps2 παιχνίδια
    By nikolasfluxus in forum The Marketplace
    Replies: 3
    Last Post: 06-10-2009, 12:29
  2. MAC και παιχνίδια
    By Mostos in forum PC & Games
    Replies: 3
    Last Post: 26-08-2009, 18:57
  3. Replies: 28
    Last Post: 30-09-2006, 00:09
  4. Αναμενόμενα παιχνίδια
    By Kingdom Gone in forum PC & Games
    Replies: 18
    Last Post: 25-05-2005, 04:07
  5. Replies: 12
    Last Post: 27-02-2005, 04:00

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •